Alla i dagens Ramblers är originalmedlemmar från 60-talet. Ramblers historia fortsätter att skrivas.

Lars Hoffner

Född 1952 i Borås. Valspråk: Kvalité på varje ton. Flyttade till Jönköping 1962 och samma år började jag ta trumlektioner på musikskolan för Axel Engqvist. Började snart bilda popband ihop med bästisen Jan-Åke ”Knubben” Bergström. Runt 1964-65 började det låta någorlunda och vi kallade bandet för The Saintoones. När det bandet upplöstes våren 1967 så kom jag med i Ramblers samma sommar. Där var jag med tills bandet lades ner sommaren 1968. 1968 började jag som militärmusiker i Eksjö och 1971 la man ner såväl musikkåren i Eksjö som hela militärmusiken. Hamnade då vid Regionmusiken i Jönköping. Spelade vid sidan om dansmusik och de sista åren hette bandet Lasse Hoffners. Efter avslutade studier på Musikhögskolan i Stockholm flyttade jag till Örebro 1976 där jag fått jobb vid Regionmusiken. Från 1995 spelar jag pukor i Svenska kammarorkestern, Örebro. Har vid sidan om mitt professionella musicerande även varit med i dansband samt det som brukar kallas världens äldsta storband Whispering Band. Är sedan 2008 tillbaka i Ramblers. Cirkeln är sluten!

Inge Fridén

Född 1949 i Jönköping. Valspråk: ”Music is my religion”.
Började min musikaliska bana som trumslagarlärling i Betlehemskyrkans musikkår 1960.
Var en av de fyra som startade The Skippers 1962 som trummis och orkesterledare.
Redan året därpå var det dags att ta hand om sångmikrofonen, och ”på den vägen är det”.
Har sedan dess sysslat med pop, rock, jazz och dansmusik. Under större delen av 1970-talet som professionell musiker, nu även som gitarrist. Bosatt i Växjö sedan 1970, och har de senaste 30 åren arbetat som försäkringstjänsteman. Har musikaliskt återvänt till Jönköping och Ramblers sedan tidigt 2000-tal.
Planerar att även kroppsligen på heltid återvända till Jönköping inom några år.
Cirkeln är sluten; tillbaka till rötterna.

Jan Lindlöf

Född 1948 i Borås. Valspråk: ”Music is my passion”.
Flyttade till Jönköping i början på 50-talet. Började så smått med musiken 1960. ”Gitarren har jag haft sedan liten grabb jag var” – första gitarren kom till i träslöjden på Torpaskolan.
Var med och bildade The Skippers 1962, rullade vidare med The Rolling Five, och sedermera med Ramblers fram till 1967.
Fortsatte med musiken i annan konstellation några år. Därefter, fram till 1998, har musiken utövats ’unplugged’ med ackgura och sång.
Vid sidan om musiken är största intresset djur och natur. Arbetet som ekonom och lärare är en annan stimulerande dimension i tillvaron.
1998 hände det saker! Gamla Ramblerskompisar firar av min 50-årsdag med ett välljudande vintage. Det och en Fender Stratocaster i present innebar nystart för Ramblers. Ramblers forever!

Jan Schultz

Född 1953 i Falköping. Valspråk: ”Musiken är mitt andningshål”. Farsan lärde mig G, C och D7 och så fick jag låna hans Levin gitarr och så var det igång. Mycket roligare att spela gitarr än att springa efter en fotboll.

Som 10-åring flyttade jag och familjen till Växjö och jag spelade basun ett tag, men efter några år flyttade vi vidare till Malmö och då blev det popband och elgitarr.

1968 flyttade vi till Värnamo och efter diverse band fastnade jag i dansbandssvängen som basist. Åren gick och jag spelade bas, gitarr och saxofon och åkte orkesterbuss härs och tvärs i halva Sverige. 1984 korsades mina och Inges vägar och vi blev bandpolare i Sesams orkester från Växjö.

Till vardags jobbar jag som grafiker, men vid sidan av det och musiken har jag alltid varit intresserad av teknik, och jobbar som ljudtekniker i diverse sammanhang.

När Ramblers behövde en basist så blev det en utmaning att spela lite mer bas.

Musiken är ju mitt andningshål…